Sicilieperklassieker

Maak een rondreis over Sicilië in een Italiaanse klassieke auto


• Drie routes aan de hand van een speciaal voor jullie gemaakt roadbook in bolletje pijltje stijl

• Keuze uit twee klassiekers, een Alfa Giulia of een Fiat 124 Spider waarmee je met zijn tweetjes het eiland rondrijdt

• Persoonlijke transfers van en naar de luchthaven

• Een midweek of weekend Barok inclusief een fantastisch diner boek je bijvoorbeeld al vanaf
€ 1370,- voor twee personen

Durf jij het aan?
Wil je meer weten, mail of bel ons dan gerust


 • Een reis om nooit meer te vergeten  De Sicilieperklassieker is een belevenis vol avontuur, cultuur, prachtige hotels op geweldige locaties en goede tips en adviezen voor restaurants. Tijdens de trip hebben we genoten van het afwisselende landschap met prachtige natuurimpressies. Onderweg geeft het roadbook duidelijke beschrijvingen van de te bezoeken steden en verschillende bezienswaardigheden. Ben heeft er een exclusieve reis van gemaakt met een persoonlijk ontvangst op het vliegveld van Catania.

  geplaatst door op 2022-06-06 17:25:36

  Onze vakantie met de Fiat Spider, een ervaring die ons nog lang bij zal blijven  Het reizen met de auto was ontzettend leuk en gaf een vrij gevoel. Tegelijkertijd was het fijn dat alle accommodaties geregeld waren. De hotels waar we verbleven waren prachtig. Iedere keer als we na twee dagen op een nieuwe plaats aankwamen, werden we verrast door het mooie verblijf, de zeer vriendelijke staf en het voortreffelijke eten. Ben heeft dit ontzettend goed geregeld en wij hebben hier iedere dag van genoten. Een reis met door Sicilie per klassieker is een echte aanrader. De combinatie van het gevoel om met zo'n auto te toeren en de prachtige plaatsen die Ben heeft uitgekozen vormen de perfecte combinatie voor een memorabele reis. Ben, dankjewel!

  geplaatst door op 2022-06-06 13:26:15

  Een mooier compliment kunnen wij jou niet geven.  Met veel plezier hebben wij 14 dagen rondgereden in de vecchia rode Alfa Romeo Giulia Super Nuova. Met een prachtig gepersonaliseerd roadbook zijn wij op weg gegaan door het indrukwekkende Sicilië. Voordeel van onze reisperiode, april /mei, is dat het eiland dan schitterend in bloei staan en dat maakt het rondrijden tot een waar genoegen. De auto reed fantastisch, wij hebben 1.500 kms gereden en 1 liter olie verbruikt, en je hebt veel aanspraak door de bevolking mede omdat de auto op Italiaans kenteken staat. Als je dan ook nog Italiaans spreekt dan verdwijnen en nog veel meer grenzen. Grote dank aan Ben voor de mooie overnachtingslocaties op het eiland met prachtige slaapkamers, sommige met fresco’s zodat je bijna denk dat je in een museum slaapt. De adviezen in het roadbook geven een mooie aanvulling waar je naar toe kunt gaan. Kortom, het leek wel een huwelijksreis! Een mooier compliment kunnen wij jou niet geven.

  geplaatst door op 2022-06-06 12:57:06

  We will, for sure, be back, again.  In a review of our previous Baroque trip with Hidden Sicily a couple of years back, we’ve warned for it being a pleasantly addictive experience. And so it is. This year we’ve returned for the longer Classic tour which takes you all around the island and flaunts its great variety in scenery, architecture as well as cuisine. An adventurous, continuously engaging and relatively intense journey awaited, on which we’ve learned a few things along the way. For example; around every one of Sicily’s many corners, there’s something interesting to appreciate; Accursio (Modica) brings enjoying food to an exceptionally high standard; and a vintage Giulia is a wonderful travel companion, assuming she is kept well fed... ;) For great Sicilian food, one never needs to travel far. Even in a place as tiny as Montallegro, Adriana and Damiano served outstanding meals. Again, Hidden Sicily has proven that going off the beaten path on a popular destination creates great memories, lovely encounters and a constant crave for more... Grazie to Ben, Sandra and all Sicilians who made the experience a memorable one.

  geplaatst door op 2022-06-06 12:55:37


  Een échte aanrader!  Van start to finish is ons verblijf op Sicilië op en top verzorgd. Op vliegveld Catania wacht een chauffeur ons op. Hij brengt ons naar ons eerste hotel dat een onverwacht moderne sfeer, spa en uitstekende keuken blijkt te hebben. Jammer dat wij vrijwel geen woord Italiaans spreken, want de allervriendelijkste Sicilianen blijken op hun beurt zeer beperkt Engels te spreken. Gelukkig is Ben met de Alfa Romeo Giulia ter plaatse om deze glimmende beauty aan ons voor te stellen en aan de hand van het minutieus gedetailleerde ‘roadbook’ toe te lichten wat ons verder te wachten staat. Of liever gezegd wat ons te wachten ‘kan’ staan, want ondanks de leuke en vaak bijzondere tips voelen we ons volledig vrij om ook zelf op ontdekkingstocht te gaan. Met óf zonder ‘tripmaster’! Wat volgt is een week waarin we om de 2 dagen het ene prachtige hotel voor het andere verwisselen, overal heerlijk eten, geweldige lokale wijnen drinken en genieten van de typisch Siciliaanse architectuur, cultuur en dito landschappen. Het is even wennen om Giulia en de Siciliaanse rijstijl onder de knie te krijgen. Maar als je eenmaal gewend bent aan de hachelijke inhaalmanoeuvres en het ronkende motorgeluid, dat al je zintuigen op scherp zet en waarvan je je soms serieus afvraagt of je de versnellingsbak niet volledig in de soep draait, is het alleen maar genieten met veel bekijks alom. Als Ben ons na een fantastische week zelf in de Giulia weer naar het vliegveld rijdt, laat hij zien wat deze rallyauto écht kan. De vlotte, behendige rijstijl hebben wij (nog) niet onder de knie gekregen vanwege het feit dat het vrijwel de hele week 40+ graden was. Zonder airco nodigt dat helaas niet uit tot lang toeren. Het heeft onze vakantie echter niet kunnen verpesten, zó goed verzorgd dat smaakt naar meer! Dank je wel Ben, we komen zeker terug om met Giulia én jouw ongelooflijke kennis, weer andere prachtige plekjes van Sicilië te ontdekken! Maar dan wel in een ander seizoen...

  geplaatst door op 2022-06-06 12:52:33

  Het is weer stil in de auto  Geen inmiddels vertrouwd getik van een TripMaster, geen windgeruis van open ramen en ook het stevige zonnetje is niet terug te vinden. De in de afgelopen weken aangemeten assertieve rijstijl, die de Giulia soepel over Sicilië liet pruttelen, blijkt in het Nederlandse verkeer een stukje minder op prijs gesteld te worden. Kortom; het is afkicken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fraaie natuur en mooie steden, heerlijke hotels, de gezelligheid met Ben en de uitstekende restaurants die dankzij het roadbook ineens binnen handbereik waren. "Het Boek" staat zo tjokvol met goede tips, dat de tijd die er voor de bijpassende route staat onvoldoende is om ook echt alles te doen, te beleven en te proeven. Er blijft dus volop te kiezen over en genoeg om later nog eens op terug te komen. Het moge duidelijk zijn; toeren over Sicilie per Klassieker is een verslavend leuke bezigheid; waarvoor je maar beter gewaarschuwd kan zijn. Voor ons geldt in ieder geval dat we al uitkijken naar nieuwe route en een volgende keer. Ben, bedankt en tot dan! Salute,

  geplaatst door op 2022-06-06 12:45:03

  GRAND TURISMO TOUR 2018  In september bij Ben de Grand Turismo tour gedaan. We begonnen in Liguaglossa waar de Fiat 124 Spider voor ons klaar stond. Erg leuk Hotel met geweldig restaurant, wat een begin! Daarna volgde acht super bestemmingen. Variërend van klassiek romantisch tot stijlvol modern. Elke locatie was met zorg geselecteerd en overal werden we gastvrij en vriendelijk ontvangen. Zo zit je in een afgelegen klooster met eigen wijnmakerij en daarna in een over de top barrok hotel in Palermo. En dan het rijden, want daar ga je toch voor… geweldig. Wel even wennen geen stuurbekrachtiging of airco maar mouwen opstropen en pet op. Dit is het echte autorijden! En dan de omgeving, de route. Met het roadbook op schoot kom je op de mooiste plekjes van Sicilië. Kijk ook vooral in het roadbook naar de tips. Ben heeft een tongstrelende selectie gemaakt zodat je bij elke locatie kan genieten van de Siciliaanse keuken. Fantastische ervaring wij komen zeker nog een keer terug.

  geplaatst door op 2022-06-06 12:01:03

  Alleen al voor de leuke reacties van omstanders en passanten huur je 12 dagen een klassieker op Sicilië. Want aandacht heb je gegarandeerd met een feloranje Fiat 124 Spider. Gaandeweg onze vakantie blijkt echter dat er meer  De trip begint met een mooie rit in een Alfa Romeo Gulia vanaf de luchthaven in Cantania naar het hotel in Linguaglossa. Prettig zo’n lift! Eenmaal bij het hotel staat hij al te glimmen, ‘onze’ Spider voor 12 dagen. Na een korte uitleg en inchecken, zitten we aan ons eerste voortreffelijke diner. Er volgen er nog meer de komende dagen, want Sicilië per klassieker betekent ook: dineren op niveau. De diverse culinaire hoogtepunten zijn beslist een toegevoegde waarde van de vakantie. Een ander hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, blijkt de Etna. Via de zuidkant met de kabelbaan omhoog en vervolgens ongeveer anderhalf uur naar de top. Schitterend! Maar Sicilië heeft nog veel meer moois te bieden. Eeuwenoude dorpjes, verlaten weggetjes (soms met een passerende kudde schapen waarvoor de auto aan de kant moet), schilderachtige kustgezichten en op schitterende locaties gelegen hotels. Het allermooiste van de vakantie blijkt echter: 12 dagen lang rondtoeren in een klassieke cabrio! Een geweldige ervaring. Autorijden zoals het bedoeld is. Het geluid, de betrokkenheid bij het rijden, het ‘één zijn met de natuur’, de reacties van mensen, enzovoort. Iedere dag weer een traktatie, zeker op bochtige wegen die onderdeel zijn van de klassieke Targa Florio. Op de dag voor vertrek laat de Spider ons even in de steek: het brandstoffilter blijkt vervuild. Een ‘toevallig’ passerende Italiaan op leeftijd (met Spider en loods met minstens vijf andere klassiekers!) helpt ons uitstekend. Dat geldt niet minder voor Ben Hofman die op afstand als tolk fungeert en – na enige aarzeling – de rasechte Italiaan het volste vertrouwen geeft om aan zijn oldtimer te sleutelen. We hadden het niet graag willen missen. Bedankt voor dit onvergetelijke avontuur!

  geplaatst door op 2022-06-06 11:53:38