sicilieperklassieker

Sicilieperklassieker, het begin…

Vanaf mijn 16e ging ik vrijwel altijd op vakantie naar Italië. Het liefst zo vaak en zo lang mogelijk. La Vita e Bella, of La dolce vita, ik vond het fantastisch. De fascinatie voor Italië is altijd gebleven en inmiddels woon en werk ik alweer heel wat jaartjes op Sicilië, heerlijk! Mijn liefde voor oude auto's begon al voordat ik een rijbewijs had. Ooit zag ik in een garage in Orvieto een Alfa Romeo Giulia staan. Het besluit was snel genomen, zo'n auto wilde ik ook. Jaren later kocht ik mijn eerste Giulia 1300, Blu Olandese. En in die Giulia rijdt ik nog steeds rond als ik een tripje over Sicilië maak.

Toet toet

Passie!

De passie voor oude auto's, de liefde voor Italië, lekker eten en lekker koken heeft uiteindelijk gemaakt dat ik met Sicilieperklassieker begonnen ben. Laatste zetje was in 2009 het schrijven en fotograferen van de 100% Sicilië reisgids. Rondrijden, en reizen in een Italiaanse klassieker op dit prachtige eiland. Een route langs de mooiste plekjes en de naar de beste 4 of 5 sterrenhotels en restaurants. Dat moest het worden. Kleinschalig, persoonlijk en van een hoog niveau. Dat is gelukt en dat doe ik nog steeds met heel erg veel plezier.

Ideale combinatie

Bij Sicilieperklassieker kom je als reislustige klant terecht bij een kleine reisorganisatie die maatwerk rondreizen op Sicilië organiseert. De spil en ruggengraat van het bedrijf ben ik, Ben Hofman. Al 12 jaar woon en werk ik als Nederlander op Sicilië en daarmee onderscheidt Sicilieperklassieker zich duidelijk van andere reisorganisaties. De combinatie van iemand die dezelfde punctuele mentaliteit van de klant heeft en (her)kent, maar ook in Italië woont en daardoor heeft leren omgaan met de charmante maar verre van georganiseerde Siciliaanse mentaliteit is uniek. Juist die combinatie maakt dat je zorgeloos en in alle vrijheid optimaal van de geneugten van het eiland kunt genieten!

BenHofman in de Fiat 124 Spider

Eigen ervaring

Ik heb zelf in alle hotels geslapen en ontbeten, in alle restaurants gegeten en alle weggetjes, van boulevard tot zandpad vooraf voor je verkend. Ieder jaar weer toer ik met een Fiat 124 Spider of een Alfa Giulia het eiland rond op zoek naar nieuwe plekjes om je naartoe te kunnen sturen en om te contoleren of alles nog steeds aan alle eisen voldoet. En natuurlijk ook gewoon om te genieten!

Alles wat je aantreft in het reisaanbod van Siclieperklassieker is dus echt gezien, uitgetest en goed genoeg bevonden. Wanneer je een vraag hebt, mailt of belt, dan krijg je mij, Ben Hofman, gewoon zelf aan de telefoon. Kleinschalig, persoonlijk en van een hoog niveau, dat moest Sicilieperklassieker worden, dat is het en moet het ook altijd blijven.

Helemaal alleen kan ik dat alles natuurlijk niet. Samen met hoteleigenaren, lokale monteurs, restauranthouders, gidsen voor de Etna en nog vele anderen creëren we een fantastische reisbelevenis. Het lukt mij en al die hulptroepen al 12 jaar lang om alleen maar tevreden klanten huiswaarts te zien keren na een bijzonder verblijf op Sicilië. Klanten die vaak een tweede of zelfs een derde keer terug komen. Hoe mooi is dat?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Sicilië en heb je zin om in een schitterende klassieker dit intrigerende Italiaanse eiland te komen ontdekken? Mail of bel en we maken er samen een onvergetelijke reiservaring van!

Hartelijke groet, Ben Hofman