sicilie per klassieker

Sicilië Klassiek.

Na aankomst op Catania airport word je persoonlijk door Sicilieperklassieker naar Linguaglossa op de noordhelling van de Etna gebracht. Na een verblijf van twee nachten aan de voet van de Etna rijdje dag drie aan de hand van je persoonlijke roadbook naar Castelbuono aan het circuit van de Targa Florio. Twee nachten hier maken een uitstap richting Cefalu zeker een optie.

De volgende stop is Baglio di Pianetto op een steenworp van Moreale en Palermo.

Dag zeven rijd je via Corleone naar Montallegro aan de zuidkust tussen Eraclea Minoa en Agrigento. Niet alleen de archeologische sites maken de stop een must, dat doet ook het eten bij Briuccia van chef Damiano.

Na Montallegro gaat het terug richting oosten met zeker een stop in Modica. In het roadbook vind je een route langs de kust en bijvoorbeeld Scicli maar alleen al de architectuur en restaurants in het stadje zelf zijn de stop van twee dagen meer dan waard.

Laatste stop voordat je weer terug rijdt naar Catania Airport is Siracusa. Een bezoek aan vismarkt en de barretjes daar of aan het antieke theater zijn een waardige afsluiting van de reis.

Dertien dagen Sicilië Klassiek boek je al voor € 3270,- voor twee personen.

Of misschien toch liever de route Gran Turismo of Barok?

Een paar dagen extra bijboeken in één of meer van de accommodaties of aan het strand aan het einde van de rondreis kan natuurlijk altijd.