sicilieperklassieker

Hieronder vind je een aantal reacties van gasten die een rondreis met Sicilieperklassieker maakten.

Dit is Sicilië!

Dit is Sicilië!

Che macchina bellissima, zegt de man die ons welkom heet bij het stille strandtentje dat wij bij toeval ontdekken. Wat een prachtige auto. We krijgen veel aandacht met onze Alfa Giulia. Alleen van mannen, dat wel. Bent u ook Alfista? Voor je het weet vliegen de technische details je om de oren. Contact maken is gemakkelijk met een klassieker. 

 

Het is een romantische tocht, ook als je boven de zestig bent. Een man en een vrouw in een onbedorven landschap, raampjes open, stoppen voor koffie bij een bar met bier én taartjes. Bij de Aperol Spritz op een terras met zicht op de zonsondergang komen altijd pinda’s, soms zomaar een grote schaal met hartige lekkernijen op tafel. Barokke luister wordt nog schilderachtiger door afbrokkelende steen en bladderende verf. Dat zijn de mooiste foto’s. De kunstexposities in Noto en Siracusa zijn verrassend goed. En natuurlijk genieten we van de Siciliaanse keuken. De restauranttips van Ben zijn de omweg waard. De eigenaar van Osteria del Vecchio Ponte in Siracusa geeft bij vertrek een handkus. 

 

Het handjevol tomaatjes dat we op de markt willen kopen, krijgen we cadeau. Soms krijgen we bij een praatje zomaar een kop koffie. Welnee, niks betalen. Of we geven vijf euro fooi en krijgen dan een tientje in onze handen gedrukt. Ze lachen om onze verraste gezichten. Dit is Sicilië! 

Een échte aanrader!

Van start to finish is ons verblijf op Sicilië op en top verzorgd.

Op vliegveld Catania wacht een chauffeur ons op. Hij brengt ons naar ons eerste hotel dat een onverwacht moderne sfeer, spa en uitstekende keuken blijkt te hebben.

Jammer dat wij vrijwel geen woord Italiaans spreken, want de allervriendelijkste Sicilianen blijken op hun beurt zeer beperkt Engels te spreken.

Gelukkig is Ben met de Alfa Romeo Giulia ter plaatse om deze glimmende beauty aan ons voor te stellen en aan de hand van het minutieus gedetailleerde ‘roadbook’ toe te lichten wat ons verder te wachten staat. Of liever gezegd wat ons te wachten ‘kan’ staan, want ondanks de leuke en vaak bijzondere tips voelen we ons volledig vrij om ook zelf op ontdekkingstocht te gaan. Met óf zonder ‘tripmaster’!

Wat volgt is een week waarin we om de 2 dagen het ene prachtige hotel voor het andere verwisselen, overal heerlijk eten, geweldige lokale wijnen drinken en genieten van de typisch Siciliaanse architectuur, cultuur en dito landschappen.

Het is even wennen om Giulia en de Siciliaanse rijstijl onder de knie te krijgen. Maar als je eenmaal gewend bent aan de hachelijke inhaalmanoeuvres en het ronkende motorgeluid, dat al je zintuigen op scherp zet en waarvan je je soms serieus afvraagt of je de versnellingsbak niet volledig in de soep draait, is het alleen maar genieten met veel bekijks alom.

Als Ben ons na een fantastische week zelf in de Giulia weer naar het vliegveld rijdt, laat hij zien wat deze rallyauto écht kan. De vlotte, behendige rijstijl hebben wij (nog) niet onder de knie gekregen vanwege het feit dat het vrijwel de hele week 40+ graden was. Zonder airco nodigt dat helaas niet uit tot lang toeren.

Het heeft onze vakantie echter niet kunnen verpesten, zó goed verzorgd dat smaakt naar meer! Dank je wel Ben, we komen zeker terug om met Giulia én jouw ongelooflijke kennis, weer andere prachtige plekjes van Sicilië te ontdekken! Maar dan wel in een ander seizoen...

GRAND TURISMO TOUR 2018

GRAND TURISMO TOUR 2018

In september bij Ben de Grand Turismo tour gedaan.

We begonnen in Liguaglossa waar de Fiat 124 Spider voor ons klaar stond. Erg leuk hotel met geweldig restaurant, wat een begin!

Daarna volgde acht super bestemmingen. Variërend van klassiek romantisch tot stijlvol modern. Elke locatie was met zorg geselecteerd en overal werden we gastvrij en vriendelijk ontvangen. Zo zit je in een afgelegen klooster met eigen wijnmakerij en daarna in een over de top barok hotel in Palermo.

Dan het rijden, want daar ga je toch voor… geweldig. Wel even wennen geen stuurbekrachtiging of airco maar mouwen opstropen en pet op. Dit is het echte autorijden!

En dan de omgeving, de route. Met het roadbook op schoot kom je op de mooiste plekjes van Sicilië. Kijk ook vooral in het roadbook naar de tips. Ben heeft een tongstrelende selectie gemaakt zodat je bij elke locatie kan genieten van de Siciliaanse keuken. Fantastische ervaring wij komen zeker nog een keer terug.

We will, for sure, be back, again.

In a review of our previous Baroque trip with Hidden Sicily a couple of years back, we’ve warned for it being a pleasantly addictive experience. And so it is. 

This year we’ve returned for the longer Classic tour which takes you all around the island and flaunts its great variety in scenery, architecture as well as cuisine. An adventurous, continuously engaging and relatively intense journey awaited, on which we’ve learned a few things along the way. For example; around every one of Sicily’s many corners, there’s something interesting to appreciate; Accursio (Modica) brings enjoying food to an exceptionally high standard; and a vintage Giulia is a wonderful travel companion, assuming she is kept well fed... ;) 

For great Sicilian food, one never needs to travel far. Even in a place as tiny as Montallegro, Adriana and Damiano served outstanding meals. 

Again, Hidden Sicily has proven that going off the beaten path on a popular destination creates great memories, lovely encounters and a constant crave for more... 

Grazie to Ben, Sandra and all Sicilians who made the experience a memorable one. 

Een mooier compliment kunnen wij jou niet geven.

Met veel plezier hebben wij 14 dagen rondgereden in de vecchia rode Alfa Romeo Giulia Super Nuova. Met een prachtig gepersonaliseerd roadbook zijn wij op weg gegaan door het indrukwekkende Sicilië. Voordeel van onze reisperiode, april /mei, is dat het eiland dan schitterend in bloei staan en dat maakt het rondrijden tot een waar genoegen.

De auto reed fantastisch, wij hebben 1.500 kms gereden en 1 liter olie verbruikt, en je hebt veel aanspraak door de bevolking mede omdat de auto op Italiaans kenteken staat. Als je dan ook nog Italiaans spreekt dan verdwijnen en nog veel meer grenzen. Grote dank aan Ben voor de mooie overnachtingslocaties op het eiland met prachtige slaapkamers, sommige met fresco’s zodat je bijna denk dat je in een museum slaapt. De adviezen in het roadbook geven een mooie aanvulling waar je naar toe kunt gaan.

Kortom, het leek wel een huwelijksreis! Een mooier compliment kunnen wij jou niet geven.

Onze vakantie met de Fiat 124 Spider,

Onze vakantie met de Fiat 124 Spider,

Onze vakantie met de Fiat Spider, een ervaring die ons nog lang bij zal blijven.

Het reizen met de auto was ontzettend leuk en gaf een vrij gevoel. Tegelijkertijd was het fijn dat alle accommodaties geregeld waren. De hotels waar we verbleven waren prachtig. Iedere keer als we na twee dagen op een nieuwe plaats aankwamen, werden we verrast door het mooie verblijf, de zeer vriendelijke staf en het voortreffelijke eten.

Ben heeft dit ontzettend goed geregeld en wij hebben hier iedere dag van genoten. Een reis met door Sicilië per klassieker is een echte aanrader. De combinatie van het gevoel om met zo'n auto te toeren en de prachtige plaatsen die Ben heeft uitgekozen vormen de perfecte combinatie voor een memorabele reis.

Ben, dankjewel!

Een reis om nooit meer te vergeten!

Een reis om nooit meer te vergeten!

De “Sicilieperklassieker” is een  belevenis vol avontuur, cultuur,  prachtige hotels op geweldige locaties en goede tips en adviezen voor restaurants.  

Tijdens de trip hebben we genoten van het afwisselende landschap met prachtige natuurimpressies. Onderweg geeft het roadbook duidelijke beschrijvingen  van de te bezoeken steden en verschillende bezienswaardigheden. Ben heeft er een exclusieve reis van gemaakt met een persoonlijk ontvangst op het vliegveld van Catania.

Lekker gereden in beide Giulia’s.

Lekker gereden in beide Giulia’s.

 Je wordt toch anders bekeken dat “gewone” toeristen! Prima, vaak bijzondere hotels, vooral Hotel Failla (en natuurlijk het Grand Hotel et des Palmes!). Hotel Tale ook erg goed, mooi zwembad, geweldig uitzicht, zeer verzorgde diners.

Wij hebben een paar keer restaurants in de buurt van onze onderkomens gezocht,sommige zijn aanraders:

. In Palermo ristorante Giada in de Via Principe di Belmonte, niet meer dan 100m van het hotel; niet goedkoop, maar verzorgd, goede bediening.

. In Modica de taverna Nicastro, zo’n 400 m van Failla, niet duur, goed Siciliaans eten.

. Zo’n 800 m van de Baglio Caruana (dat zelf geen restaurant heeft) ligt Le Tre Terre del Gorgo, heel autenthiek.

. Vanuit de Masseria degli ulivi een paar km richting Noto vindt men ristorante Il Falco (groot bord aan de weg) waar men goed eet buiten onder de bomen, kijkend over de vallei.

De jeugd vond de Cava Grande geweldig! 

Het was een zeer geslaagde reis en we hopen nog eens terug te komen!

Op toer met de fel oranje 124 Spider

Op toer met de fel oranje 124 Spider

 Alleen al voor de leuke reacties van omstanders en passanten huur je 12 dagen een klassieker op Sicilië. Want aandacht heb je gegarandeerd met een feloranje Fiat 124 Spider. Gaandeweg onze vakantie blijkt echter dat er meer redenen zijn voor een vakantie op Sicilië in een ‘vintage car’.

De trip begint met een mooie rit in een Alfa Romeo Gulia vanaf de luchthaven in Cantania naar het hotel in Linguaglossa. Prettig zo’n lift! Eenmaal bij het hotel staat hij al te glimmen, ‘onze’ Spider voor 12 dagen. Na een korte uitleg en inchecken, zitten we aan ons eerste voortreffelijke diner. Er volgen er nog meer de komende dagen, want Sicilië per klassieker betekent ook: dineren op niveau. De diverse culinaire hoogtepunten zijn beslist een toegevoegde waarde van de vakantie.

Een ander hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, blijkt de Etna. Via de zuidkant met de kabelbaan omhoog en vervolgens ongeveer anderhalf uur naar de top. Schitterend! Maar Sicilië heeft nog veel meer moois te bieden. Eeuwenoude dorpjes, verlaten weggetjes (soms met een passerende kudde schapen waarvoor de auto aan de kant moet), schilderachtige kustgezichten en op schitterende locaties gelegen hotels.

Het allermooiste van de vakantie blijkt echter: 12 dagen lang rondtoeren in een klassieke cabrio! Een geweldige ervaring. Autorijden zoals het bedoeld is. Het geluid, de betrokkenheid bij het rijden, het ‘één zijn met de natuur’, de reacties van mensen, enzovoort. Iedere dag weer een traktatie, zeker op bochtige wegen die onderdeel zijn van de klassieke Targa Florio. Op de dag voor vertrek laat de Spider ons even in de steek: het brandstoffilter blijkt vervuild. Een ‘toevallig’ passerende Italiaan op leeftijd (met Spider en loods met minstens vijf andere klassiekers!) helpt ons uitstekend. Dat geldt niet minder voor Ben Hofman die op afstand als tolk fungeert en – na enige aarzeling – de rasechte Italiaan het volste vertrouwen geeft om aan zijn oldtimer te sleutelen. We hadden het niet graag willen missen.

Bedankt voor dit onvergetelijke avontuur!

For anyone who likes spirited driving...

For anyone who likes spirited driving and is considering a trip to Sicily; do yourself a favor and rent a true Italian classic to explore the endless mountain and shore roads.

Ben from ’Sicilie per klassieker’ is not only very friendly and knowledgable about Sicily, but he has some real drivers' cars for rent that will make you wonder why anybody would ever rent a regular car again. Not the over-restored and polished purists’ classic cars, but cars that are tuned to do best what you need them to do: reliably drive like stink and deliver more smiles per kilometer then anything else out there.

Ben offers fully catered car-vacations on the Island which really take the hassle out of doing a trip like this. I was fortunate enough to be able to just rent one of his classic Giulia’s for a couple of days and it has been an experience of a lifetime. I would recommend it to anyone who likes driving (classic) drivers’ cars in breathtaking scenery, from hairpin-filled mountain passes to sleepy towns to roads along the shore with beautiful ocean views. 

There is no better way to discover Sicily, thanks Ben!