sicilie per klassieker

Sicilië Barok

Bij aankomst op het vliegveld van Catania wordt je persoonlijk opgehaald door Sicilieperklassieker en naar Linguaglossa op de noordhelling van de Etna gebracht.
Twee nachten verblijf je aan de voet van de Etna. In het persoonlijke roadbook staan routes over de Etna en naar dorpjes in de buurt.

Dag drie volgt dan de eerste lange rit dwars door de Val di Catania richting het barokke Modica waar je wederom twee nachten blijft. In het roadbook vind je een optionele route langs Ragusa, Scicli en Marina di Ragusa.

De vijfde dag maak je de rit richting Noto Antica. Noto staat op de wereld erfgoedlijst maar ook de verschillende goede restaurants maken een bezoek aan de stad een must. Relaxen kan aan het zwembad van het hotel of aan zee in bijvoorbeeld Marzamemi. In het voorjaar is de kans groot dat je flamingo's kunt bewonderen in het nabijgelegen Vendicari natuurreservaat.

De laatste etappe voert naar Siracusa, waar je de laatste twee nachten midden in het centrum aan de boulevard overnacht. Vanuit Siracusa rijd je de dag van vertrek weer via onder andere Brucoli waar je uitstekend aan zee kunt lunchen terug naar de luchthaven van Catania.

Negen dagen Sicilië Barok boek je al voor € 2170,- voor twee personen.

Of misschien toch liever de route Klassiek of Gran Turismo?

Een paar dagen extra bijboeken in één of meer van de accommodaties of aan het strand aan het einde van de rondreis kan natuurlijk altijd.